Going Global

blog azoknak, akik messzebb látnak, mint az országhatár

Sheffield a No1. helyszín a UK-ban új vállalkozás indítására

2022. április 19. 19:24 - GoingGlobal

top_25_cities_to_start_a_business_in_2022_overall_list.jpg

A startups.co.uk legfrissebb TOP25 cities felmérése szerint Sheffield a legjobb helyszín a UK-ban új vállalkozás alapításához. Az alábbi öt kategóriából Sheffield négyben is a legjobb 10-ben végzett:

  • Business support
  • Infrastructure
  • Talent
  • Wellbeing
  • Business activity

Nekem külön öröm ez az eredmény lévén én is itt lakom már jópár éve és személyesen tapasztalom a város és a régió fejlődését. Sőt nem csak Sheffield, hanem az egész közép-angliai régió (Leeds, Manchester, Liverpool) jól szerepelt.

top_25_cities_to_start_a_business_in_2022_overall.jpg

Korábban is úgy véltem, hogy ez a térség kínálja a hazai kis- és középvállalkozásoknak a legnagyobb üzleti potenciált. Ez Anglia legnagyobb gazdasági térsége amelynek közepén helyezkedik el Sheffield így innen a teljes régió könnyen elérhető.

A város két nemzetközi szinten jegyzett jelentős egyetemmel rendelkezik, mindkettő aktív szerepet tölt be a város gazdasági életében. Jelentős vállalatok központja található itt, mint például a Boeing, HSBC, de itt van az Advanced Manufacturing Centre is. A város határában van az egyik legszebb nemzeti park a Peak District és Sheffield maga is az legzöldebb város címmel büszkélkedhet.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://going-global.blog.hu/api/trackback/id/tr2817811655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása