Going Global

blog azoknak, akik messzebb látnak, mint az országhatár

A befektetések jönnek, de kommunikálni jobban kell

2022. szeptember 15. 20:20 - GoingGlobal

Tőkevonzás tekintetében jó évet zárt a HIPA (Hungarian Investment Promotion Agency), de az Emerging Europe 2022-es felmérése rávilágított néhány területre, ahol tovább lehetne javulni

 

emerging_europe_investment_promotion_report2022_cimlap.jpg

Az Emerging Europe 23 fejlődő ország befektetési ügynökségeinek teljeítményét vizsgálja immár 2018 óta. Az elemzés csak a szervezetek honlapjain elérhető adatokat, illetve az online térben látható aktivitásukat hasonlítja össze. Az alábbi szempontok szerint állítják fel a rangsort:

Az általuk nyújtott információk hitelessége 30% súllyal
Nyújtott támogatások és közösségépítés 25%
Online jelenlét és könnyű használat 20%
Innovativitás és kreativitás 15%
Az országban zajló fejleményekről tájékoztatás 10%

 

Befektetési ügynökségek összesített sorrendje:

emerging_europe_investment_promotion_overall_ranking.jpg

Aktuális és hiteles információk szolgáltatása valóban alapvető egy nemzeti befektetési ügynökség tevékenységében. A közösségi médiák hatékony és tudatos használata elismerem, viszonylag új dolog, de ma már az is elengedhetetlen. Ez utóbbi egyébként jóval kevesebb figyelmet kap Magyarországon a vállalkozások körében is pedig enélkül jóval kisebb potenciális ügyfélkört tudnak elérni. Social media marketing és értékesítés fontosabb pillére az üzletszerzésnek, mint a többi hagyományos csatorna.

A helyezés ellenére a HIPA befektetések tekintetében viszont kifejezetten jól teljesített, mivel az egy főre jutó lakosság arányos beruházások rangsorában az előkelő 5. helyet szerezte meg Magyarország számára. És ha szigorúan vesszük mi a fő feladata egy ilyen ügynökségnek, akkor nyilvánvalóan a tőkevonzás.

emerging_europe_investment_promotion_report_fdi_inflows_percapita.jpg

Az összes befektetések volumenében a 8. helyen áll az ország.

emerging_europe_investment_promotion_report_fdi_inflows.jpg

A teljes jelentés itt olvasható.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://going-global.blog.hu/api/trackback/id/tr4817932253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása